Avast LogoAvast kompanija osnovana je 1988. godine, kada su se Češki istraživači Eduard Kučera i Pavel Baudiš susreli sa virusom Viena, te su od tog momenta započeli svoje putovanje sa ciljem spašavanja računara diljem svijeta od računarskih virusa. Danas, Avast ima više od 500 stručnjaka sa sjedištem u Pragu, Češka Republika, s dodatnim uredima u Njemačkoj, SAD-u i Kini, distributera na svim tržištima, te globalnoj zajednici Avast entuzijasta.

Po zvaničnim podacima iz 2015. godine, avast! software kontroliše čak 21,4% globalnog tržišta sigurnosnih sistema te ga koristi preko 30% PC korisnika izvan prostora Kine, čime se ponosno svrstava među najpopularnija antivirusna rješenja današnjice.

Kompanija FixIT d.o.o. je početkom 2015. godine postala oficijelni prodavač avast! antivirusnih rješenja koji su namjenjeni kranjim korisnicima.  

U nastavku pronađite avast! rješenje koje najbolje odgovara Vašim svakodnevnim potrebama.

 

avast! cjenovnik u KM. Preuzmi 

Napomena: Cijene su izražene bez uračunatog PDV-a.

Napominjemo da neprofitne i edukacione organizacije i ustanove mogu kupiti bilo koja avast! antivirusna rješenja sa popustom i do 50%, dok zdravstvene i državne institucije mogu dobiti popust i do 30% od komercijalne cijene. Također kod produženja licence postojećim korisnicima se odobrava 30% popusta od pune cijene avast! antivirusnih rješenja koji se produžavaju.

Besplatna avast! antivirusna zaštita posjeduje ugrađen antivirusni i anti-malware engine koji je u stanju detektovati viruse za koje korisnik nije ni čuo. Skenira sve slabe tačke u kućnom okruženju, te se ujedno brine o korisnikovim internet preglednicima na način da korisnika oslobađa dosadnih add-ona koji se instaliraju prilikom surfanja internetom. Uz svakodnevni update virusne baze avast! je uvijek korak isred vrusa. Pored navedenih funkcija korisnik će biti u mogućnosti da koliko-toliko smanji rizik i prijetnje koje kolaju internetom. 

Pored mogućnosti koje vam pruža besplatna (Free) verzija avasta!, Proffesional verzija nudi i opciju tzv. Hardened moda, mod koji omogućava manje iskusnim korisnicima da dodatno pojačaju zaštitu na svom računaru. Omogućavanjem ove opcije, korisnik može birati između agresivnog moda, koje ne dozvoljava da se nepoznate aplikacije ili fajlovi pokreću na korisnikovom računaru. U ovom slučaju avast! će dozvoliti samo porketanje aplikacija i fiajlova koji se nalate na tzv. bijeloj listi avasta!. Drugi mod je nešto manje rigorozan i dozvoljava pokretanje nepoznatih datoteka ukoliko iste imaju dobru reputaciju koja je provjerena od strane avasta!. Aplikacijama i fajlovima sa lošom reputacijom neće biti dozvoljeno pokretanje. Pred ove mogućnosti Pro verzija skenira korisnikov računar i predlaže koje softverske aplikacije je potrebno ažurirati kako bi korisnik imao sigurno okruženje. Također, posjeduje i sitem protiv pruzimanja DNS distribucije na korisnikovom routeru, omogućava pravljenje tzv. Rescue disk slike koja, ukoliko je računar zaražen, omogućava skeniranje računara sa ISO slike koja je smještena na prenosivom uređaju (USB Stick, DVD/CD). Takođe pruža mogućnosti pokretanja sumljivih aplikacija u sigurnom okruženju, tzv. Sand Box.

Avast! Internet Security! verzija u sebu obuhvata sve mogućnosti Pro i Free verzije, te dodatno nudi sigurnost prlikom internet plaćanja i bankarstva. Uz pomoć anti-spam i firewall mogućnosti obezbjeđuje korisniku bezbjednost na najvećem mogućem nivo prilikom rada na internetu.

Preporučena avast! verzija za korisnike koji svoj posao obavljaju iz kućnog okruženja.

Posljednja objavljena verzija avast! antivirusne zaštite predstavlja ultimativnu zaštitu obuhvatajući pri tom sve mogućnosti Free, Pro i Internet Security verzija te uključuje dodatne mogućnosti. avast! Premier sigurnost podataka nadzire iz dva pravca: prema vani i prema unutra. Ukoliko korisnik ne želi da njegovi podaci budu pronađeni ni poslije "običnog" brisanja sa računara, avast! Premier se pobrinuo da na bazi vojnog standarda za brisanje podataka razvije mogućnost Military-grade shredding-a koji briše podatke tako da ni najefikasniji softveri nisu u stanju da ih povrate. Opremljen Safe Zone opcijom, avast! Premier omogućava korisniku da svoje finansijske transakcije izoluje bez mogućnosti neovlaštenog pristupa. Novina u ovoj verziji jeste da posjeduje opciju Access Anywhere, kojim avast! Premier mogućava online podršku, tj. udaljenu kontrolu korisničkog računara što je određena prednost kod veoma hitnih situacija koje zahtjevaju brzo rješavanje situacije kad su virusi u pitanju. 

 

Pregled funkiconalnih mogućnosti poslovnih rješenja

  Besplatna verzija Pro verzija Internet Security Premier
 ------------------------------------------

 avast! End Point rješenja

 

VIDEO

Galerija

Avast Uputstvo
Instalacija avast! Free verzije
Šta je avast "sigurna Zona"?
avast! Sand Box
avast! Android aplikacija
avast! sotwer Update
avast! DNS sigurnost
Mnoge druge video uptute pogledajte na zvaničnom avast! youtube kanalu.

avast!

podrška


Tel: +387 33 268 406

Mail:

support@fixit.ba

podrska@fixit.ba

 

Ukoliko trebate podršku prilikom instalacije i konfiguracije avast! antivirusnih rješenja naš obučeni support tim Vam stoji na raspolaganju. 

avast!

Prodaja


Tel: +387 33 268 405

Mail:

sales@fixit.ba

prodaja@fixit.ba 

 

Ukoliko ste se odlučili ili ste u nedoumici oko avast! antivirusnih rješenja pozovite naš prodajni tim za pomoć pri što kvalitetnijem odbiru rješenja za Vaše potrebe.

| FixIT d.o.o. | Patriotske lige 41, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina | Radno vrijeme: Pon - Pet 8:30 - 17:00 | Tel: +387 33 268 405 | Fax: +387 33 268 407 | Mail: info@fixit.ba |