Usluge

Pouzdanost

Svakodnevno dolazimo do rješenja kroz aktivnosti i poslovni angažman, kako u jednostavnim, tako i u vrlo kompleksnim zahtjevima klijenata. Kontinuirana i konzistentna edukacija svih zaposlenih u FiXiT d.o.o jedan je od naših top prioriteta jer time osiguravamo konzistentan kvalitet usluge i produkata. Bavimo se IT podrškom, ali s interesom i ciljem zadovoljenja biznis potreba Vas, naših partnera, saradnika, klijenata i prijatelja.

Savjesno, odgovorno i u namjeri da gradimo dugoročne odnose gledamo na Vaše zahtjeve i potrebe s punim poštovanjem.
Posebnu pažnju pridajemo dogovorenim vremenskim okvirima i “best-buy” savjetovanju iz kojeg Vi dobijate adekvatnu uslugu i-ili proizvod.

Servisiranje

Servisiramo gotovo sve vrste informatičke opreme:

Servis se vrši na lokaciji korisnika ili online putem aplikacija za remote pristup kao što su: AnyDesk,TeamViewer i slične.

Održavanje

Pod održavanjem podrazumijevamo sve trenutno poznate vidove korisničke podrške: tehnički servis, preventivne i redovne preglede, održavanje, savjetovanje, on-site i on-line podrška, čime stvaramo uslove za otklanjanje bilo kakvih poteškoća u radu sa IT opremom (računarima, printerima, skenerima, monitorima i drugim uredskim aparatima).

U segmentu održavanja našim korisnicima nudimo dvije osnovne verzije ugovora:

1. UGOVOR O INCIDENTNOM ODRŽAVANJU

Definiše održavanje u slučaju kada se kvar već desio i kada, u definisanom vremenu po ugovoru, dolazimo na Vašu lokaciju i otklanjamo kvar. Ovakav vid ugovora podrazumijeva definisanje

2. UGOVOR NA MJESEČNOJ BAZI

Definiše preventivne obilaske a sve u cilju smanjenja vremena neoperativnosti Vaših uređaja. Ovim Ugovorom definišemo :

Blagovremenim i pravilnim planiranjem olakšavate rad lično sebi a i svojim uposlenicima, kako kratkoročno tako i dugoročno. Osnovna zadaća planiranja radnih okruženja jeste da pruže dovoljno skalabilnosti, mobilnosti i sigurnosti te da uz neznatna dodatna ulaganja na početku obezbijede nesmetan razvoj Vašeg biznisa i infrastrukture.

Projektna i planska rješenja tiču se video nadzora, audio-video composing i montaže, displaya i satova, LED rasvjete, napajanja i energetike te podrške realnim tehnološkim procesima.

Visok nivo profesionalnosti, preciznosti i pedantnosti u ovom slučaju daju najbolje rezultate. Uvijek nastojimo da nivo usluge podignemo na najviši mogući nivo i time korisniku obezbijedimo kvalitetnu infrastrukturu i dugotrajan nesmetan rad.

Naša expertiza ogleda se, između ostalog, i u instalaciji i održavanju Windows Server OPSa, MS Exchange, Sharepoint i Database serverskih sistema i pripadajućih servisa (Active Directory, DHCP, DNS, GFI FAX Server, MySql, MSSql, Print Server itd.).

Po zahtjevima klijenata, a uz naše preporuke, projektujemo, implementiramo i konfigurišemo mrežna okruženja uz prethodnu nabavku neophodne mrežne opreme.

Našim klijentima obezbjeđujemo informatičku opremu pazeći pritom da se uvijek dobije najbolji kvalitet za najnižu cijenu te da odabrani proizvod zadovolji sve prethodno defisane zahtjeve klijenta. Kroz naše distributerske i partnerske kanale nabave obezbjeđujemo široku paletu proizvoda što nam omogućuje povoljnije cijene te brzu isporuku proizvoda.

Zaštita podataka je neosporno važna u svijetu biznisa. Savršeno svjesni toga, savjetujemo blagovremen i redovit backup svih važnih podataka kako ih ne bismo izgubili i time ugrozili svoje poslovanje.

Naš tim eksperata nudi rješenja zaštite podataka koja počinju od savjetovanja, preporuka, do implementacije antivirusnih rješenja kao i zaštite mrežne infrastrukture, implementacije i konfiguracije FireWall rješenja te kriptovanja i backupa podataka.

FiXiT tim specijalizovanih IT stručnjaka, po Vašem zahtjevu, kreira, održava i ažurira web stranice a sve Vaše zahtjeve rješavamo u najkraćem mogućem roku. Za korisnike koji imaju potrebu za kolaboracijskim softverom za dijeljenje dokumenata, kalendara i događaja, kreiranje grupa kontakata, pohranjivanje podataka (u cloudu…) konfigurišemo i implementiramo Google Apps uslugu te rješenja koja su bazirana na Microsoft proizvodima i uslugama.

U FiXiT-u smo svjesni brzine informatičkih promjena, stoga svakodnevno pratimo razvoj novih usluga i proizvoda te proučavamo njihove funkcionalnosti i realne mogućnosti.